Hoe meer ingebouwde verkoopkracht een winkel omvat, zoveel beter wordt het rendement van uw zaak. Maar het is de kunst, die kwaliteiten van verkoopkracht te herkennen.

Welke factoren leveren een stimulans voor de omzet en wat zijn fouten die tot een stagnerend resultaat leiden?

Om dat te beoordelen heeft ons instituut door middel van onderzoek en jarenlange ervaring een analyse met circa 650 normen samengesteld. Normen, die stuk voor stuk invloed hebben op het genereren van meer omzet.

Van de inspectiegegevens en foto's maken wij een gedetailleerde rapportage. Als maatwerk, speciaal voor uw winkel, circa 100 geïllustreerde bladzijden in een boek gebonden.

Sommige van de adviezen vragen bij uitvoering enige investering. Maar voor een groot gedeelte kost dat niets of heel weinig. Daarvoor wordt alleen een veranderde denk- en werkwijze aanbevolen. Of verschuiving van de bestaande inrichting, verleidelijker artikelpresentatie, andere kleur of licht, etc.

Onze werkwijze

Als u besluit om een winkelanalyse te laten maken gaan wij als volgt te werk:

 • Op een onaangekondigd moment (maar buiten de uitverkoopperiodes) komen wij langs om de winkel op te nemen. Op deze manier is de winkel het meest representatief
 • Door onze terughoudende opstelling zullen uw klanten geen last hebben van onze analist
 • De winkelopname zal een halve tot een hele dag in beslag nemen. Wij gaan stapsgewijs door alle 650 normen, waarbij we doorgaans zo’n 200 foto’s nemen.
 • Vervolgens worden de vergaarde gegevens uitgewerkt. Het resulterende boekwerk bevat alle verbeterpunten in woord en beeld. Bewerkte foto’s laten zien hoe het beter kan.
  De doorlooptijd van een winkelanalyse bedraagt 2 maanden.

Uw voordeel

 • Een professionele, objectieve, en op maat gemaakte gedetailleerde analyse van uw winkel.
 • Met een winkelanalyse leveren wij u 50 à 100 verbeterpunten speciaal voor uw bedrijf. Onze adviezen zijn objectief en onafhankelijk.
 • De adviezen worden, geïllustreerd met schetsen, beschreven in een boek met meer dan 100 bladzijden.
 • De meeste adviezen zijn tegen weinig kosten uitvoerbaar met behoud van bestaande inrichting. Volledige renovatie is zelden nodig.
 • U bepaalt zelf wanneer u welke adviezen uitvoert.
  U zult zien dat uw omzet zal stijgen zodra de eerste adviezen zijn doorgevoerd.
  Dit zal u motiveren om de resterende adviezen zo snel mogelijk uit te voeren!